Activiteiten

Een aantal keren per jaar worden er hardloop-gerelateerde activiteiten georganiseerd. Voor een aantal activiteiten zal gevraagd worden om je op te geven. Zodra een activiteit bekend is zal deze op de aanmeldpagina toegevoegd worden. klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan

De activiteitencommissie bestaat uit Jolanda en Désirée, zij zullen zich hieronder voorstellen:

Jolanda & Désirée

Ik ben Désirée Rouwette en sinds kort mag ik de activiteiten van de Ho-Ha runners en hikers organiseren, samen met Jolanda. Daarom wil ik me kort even aan jullie voorstellen. Ik ben 43 jaar,  afkomstig uit Partij en woon sinds 2003 in Margraten. Hier woon ik met Roger en onze kinderen Chrit, Noa en Lynn. 

Rennen doe ik sinds september 2016. Een collega en mijn zus Silvia hebben me zo gek gekregen, maar ik heb er geen spijt van. Ik ben begonnen met een start to run van 2 maanden in valkenburg. Toen dat stopte ben overgestapt naar de Ho-Ha runners, omdat er weer een groepje ging op starten onder leiding van Jo van Gelder. 

Inmiddels loop ik twee keer per week mee en probeer ik, met ups en downs, telkens 10 km te lopen en mezelf een beetje uit te dagen. De Ho-ha  club is een geweldig leuke groep mensen. Er is qua training aan iedereen gedacht, snel, langzaam, korte, lange route, interval en fartlek. Wat wil je nog meer. 

Ik hoop hier nog vele veilige en gezellige kilometers te mogen maken.

  ​

Graag stel ik mij ook even voor. Jolanda van Tuil, aangenaam!

Ik ben zo’n 52 jaar geleden geboren in Amerongen, provincie Utrecht en woon al weer ongeveer 20 jaar in Limburg, eerst in Midden-Limburg en nu al weer 2 jaar in Gulpen. Ik woon samen met Cees en zijn jongste zoon Thom van 12 jaar en werk full-time als management assistente bij Rockpanel in Roemond, onderdeel van de Rockwool Group (van de isolatie).

Alhoewel sportbeoefening als een rode draad door mijn leven loopt, had ik tot zo’n 5 jaar terug niets met hardlopen. Maar in mijn omgeving waren de nodige enthousiastelingen, waardoor ik op een gegeven moment, met behulp van de audio-lessen van Evi, ben begonnen met hardlopen. Wat was ik trots toen ik voor het eerst 5 km kon rennen. Maar na een jaartje besloot ik lid te worden van de atletiekvereniging in Weert, omdat zo ook meer aan mijn techniek te kunnen werken. Daar heb ik veel geleerd, maar vooral veel plezier gehad door in een groep te lopen.

Het stond voor mij dan ook als een paal boven water dat ik na mijn verhuizing naar Gulpen, weer lid zou worden van een hardloopgroep. En dat zijn de HoHa-runners geworden. En dat bevalt zeer goed ook al is het heuvelland in eerste instantie ook wel een extra uitdaging geweest (en nog steeds J)!

Ongeacht je ambitieniveau, er is altijd wel iemand met wie je samen kunt lopen. De trainers bouwen de trainingen zodanig op dat er meestal 3 afstanden te lopen zijn, afhankelijk van je niveau of ambitie. Er is altijd een warming-up, en een cooling-down en tijdens de training worden er looptips uitgewisseld. We lopen in een geweldig landschap en in een leuke groep mensen met eenzelfde hobby. En we sluiten de zaterdagochtendtraining altijd af met een kopje koffie in het dorp. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Daar sluiten vaak ook de HoHa-wandelaars bij aan die op zaterdagochtend tegelijkertijd met ons vertrekken om hun eigen ronde te maken.

Om de samenhorigheid in de groep te versterken worden er door het jaar heen met enige regelmaat nog aanvullende activiteiten georganiseerd. Meestal in combinatie met een looptraining, maar soms ook niet. Vanaf dit jaar vormen Desiree en ik de activiteitencommissie van de HoHa’s. Jullie zullen van ons dus nog wel meer gaan horen.