Trainers

Elke training zal er een trainer aanwezig zijn die invulling geeft aan de training. Deze trainer heeft wel of geen cursus gevolgd, maar voelt zich zeer betrokken bij de loopgroep. Hij kan, maar durft ook de verantwoordelijkheid te nemen om de training op een plezierige, verantwoorde manier vorm te geven.

 

Wim den Hoed
Mijn naam is Wim den Hoed en ik ben geboren in Ridderkerk op 18 februari 1958 waar ik ook ben opgegroeid. Vanwege mijn werk (service-monteur van compressoren) ben ik in 1981 naar Zuid-Limburg verhuisd, waar ik na twee verhuizingen ben neergestreken in het mooie Epen. Hier woon ik nu sinds 1994, samen met mijn vrouw Carol den Hoed-Janssen en twee kinderen; Gertjan en Jasper, geboren in resp. 1990 en 1992.

Wim den Hoed

Na een zeer actieve korfbaltijd, ben ik in de begin jaren tachtig begonnen met regelmatig te hardlopen. Eerst voor mijzelf, wat later heb ik me aangesloten bij AV Mergelland die o.a in Gulpen en Valkenburg actief was. Hier heb ik met heel veel plezier vele uren gelopen. Via deze vereniging werd me de mogelijkheid geboden om een trainerscurcus Loopgroepen te volgen. De vereniging hield na verloop van tijd op te bestaan, waardoor ik genoodzaakt was over te gaan naar AV Caesar in Beek. Ook hier heb ik enige jaren gelopen, totdat ik na een valpartij zodanig aan mijn knie geblesseerd raakte, dat ik moest stoppen met lopen.

De tijd heelt alle wonden zeggen ze wel eens en bij mij was dat ook zo. Na een paar jaar ben ik weer voorzichtig begonnen en zolang ik niet te gek doe, gaat het ook wel. Tijdens een trainingsrondje op een avond in Gulpen kwam ik samen met mijn loopmaatje een loopgroep tegen. Ze haalden ons over om met hun mee te lopen en dat hebben we gedaan. Hier heb ik zeer zeker geen spijt van gekregen, want ik had al snel door dat dit een ontzettend leuke en gezellige groep mensen was, die gewoon lekker wilde hardlopen. De ene keer lekker ontspannen, de andere keer wat sneller maar met de gezelligheid voorop.

Juist in zo’n groep voel ik me thuis en ik hoop dat ik nog vele jaren met deze mensen kan blijven hardlopen!

 

Robert Engelen
Even voorstellen, ik ben Robert Engelen, geboren op 13 april 1967 in Oranjestad Apeldoorn. Na veel verhuizingen ben ik uiteindelijk met vrouw en kinderen in Gulpen beland. Op mijn 9e was ik voor het eerst op een atletiekbaan te vinden. En daar ben ik eigenlijk tot mijn 34e levensjaar gebleven. Alle atletiekonderdelen passeerden de revue, maar het lopen lag me het best, vooral de middenafstanden. 1500 meter vond ik eigenlijk al ver worden.

Toen volgde een aantal verhuizingen elkaar snel op en streken we neer in Gulpen. Hier ben ik met fietsen begonnen, zowel op de weg als in het veld. Maar ’s winters ging het knagen, fietsen vond ik maar niks in het donker, maar lopen gaat altijd! Via Clé ben ik bij de HoHa runners geïntroduceerd. Veel lopen doe ik niet meer, das war einmal, maar als het enigszins kan ben ik er op dinsdag. En dat ging zo een tijdje goed goed, zo goed blijkbaar dat ik gevraagd werd de dinsdagtrainingen te verzorgen. Ach ja, als ik er dan toch ben op de dinsdagen…waarom zou ik dan niet mijn beste beentje voor zetten.

De groep is heel divers in allerlei opzichten, maar juist daarom is het waarschijnlijk een hele leuke en gezellige groep. Het bevalt me prima, en zo lang dat wederzijds is kunnen de HoHa runners op mij blijven rekenen.

Ik heb er in elk geval heel veel zin in.

 

Esther Heijblom
Hallo, ik ben Esther Heijblom (geboren in 1968 op het eiland Goeree Overflakkee, trotse moeder van 2 zonen, leerkracht op een basisschool) en sinds het voorjaar 2013 woon ik in deze prachtige omgeving. Deze omgeving heb ik in eerste instantie vooral fietsend verkend, op mijn racefiets of op de MTB met de mannen van TWC Gulpen. Een blessure weerhield mij van mijn ware liefde: het lopen.

Esther Heijblom

Esther Heijblom

Ik loop namelijk al vanaf mijn 18e. In clubverband, maar ook in mijn eentje heb ik heel wat kilometers rennend afgelegd. Op mijn palmares staan meerdere malen de Roparun, marathons en ereplaatsen op de 3 tot 10km.
Tot mijn grote vreugde kan ik na een operatie sinds najaar 2014 weer rennen. Uiteraard reden om aan te sluiten bij de HoHa runners.
Omdat ik gediplomeerd atletiektrainer ben is het voor mij een vanzelfsprekendheid dat ik niet alleen als loper maar ook als trainer actief ben.
Het is genieten bij deze club, een mix van gezelligheid en sportiviteit!

 

Patrick Hagelstein
In Heerlen in 1979 geboren en in Simpelveld opgegroeid, heb ik vanwege werk en studie door de jaren heen alle uithoeken van Nederland gezien om mij uiteindelijk in Gulpen te vestigen. Tijdens mijn studie aan de Koninklijke Militaire Academie heb ik kennis gemaakt met hardlopen en tijdens mijn werk heb ik het hardlopen aangegrepen als een manier om fit te blijven.

Ik wist als eenzame loper niet hoe fit of snel ik nou was, totdat ik door Nancy werd geïntroduceerd bij de HoHa-runners. Omdat ik nog nooit eerder in een loopgroepje had gelopen, was ik benieuwd hoe het zou zijn. Gelijk bij de eerste kennismaking kwam ik in een warm bad terecht! Een heerlijke sportieve en gezellige groep waar voor ieders niveau een passende trainingsprikkel is te ervaren!

Ik wilde hier graag iets aan bijdragen en het duurde dan ook niet lang voordat ik mij aanbood als trainer. Door het volgen van een cursus bij de Atletiekunie heb ik vele leuke trainingsmethodes geleerd en ontdekt dat de rest van Nederland anders aankijkt tegen het fenomeen ‘Heuveltraining’

Doordat ik telkens nieuwe dingen wil ontdekken, heb ik me samen met medelopers toegelegd op het Trailrunnen en het deelnemen aan Obstacle Runs. Zeer de moeite waard om eens te ervaren! Zeker in een prachtige en uitdagende omgeving als zuid Limburg!