la-la-HoHa groep?

Deze maand heb ik een aantal trainingen gegeven. De gemiddelde opkomst per training was redelijk. Bijzonder vond ik het spontaan ontstaan van een nieuwe la-HoHa groep, namelijk de la-la-HoHa. Een goed initiatief. Zo kunnen nog meer HoHa leden gezamenlijk genieten van een lange duurloop in onze mooie omgeving!
 
Esther

Bearsports Bergrun Vijlen…

Deze maand heb ik tweeënhalf trainingen gegeven. Ik was aanwezig bij drie trainingsmomenten, waarbij twee een bijzonder karakter hadden. Ten eerste de verjaardagsrun van Wim in Epen, hier heb ik slechts het feestvarken ondersteund. Het tweede evenement was de Carnavalsloop van afgelopen zaterdag. Dit was een kleurrijk geheel dat zich al rennend richting de Zwarte Ruiter moest zien te verplaatsen voor de getrakteerde koffie. De gemiddelde opkomst per training was rond de dertig deelnemers.
Wist je trouwens dat HoHa renners  deze maand meegedaan hebben aan de Bearsports Bergrun Vijlen? Drie HoHa Boys en twee HoHa Girls aangevuld met Karin Jonkers hebben in etappes van tien kilometer het Vijlenerbos getrotseerd en dat niet geheel onverdienstelijk. De dames wisten zelfs de derde plaats in het damesklassement te veroveren.
 
Patrick

Gekke februari

Februari is een gekke maand natuurlijk. Een bacterie of virus ligt snel op de loer, zeker met vastelaovend in de maand. De geplande intervaltraining op de eerste dinsdag van februari mondde uit in een duurloop met versnellingen voor de liefhebber. En na enig aandringen waren er liefhebbers… De dinsdag erna een reguliere duurloop. De derde dinsdag werd een kwakkeldinsdag van de trainer: ziek en zwak. Op carnavalsdinsdag toch nog een opkomst van 7 man/vrouw, verdeeld over 2 groepen. Niet slecht al met al. Op naar beter weer. 

Robert

Kilometervreters

Op zaterdag 3 december is er met een groep van 7 man om 08:00 uur gestart voor een extra lange training. 
Esther had een mooie route uitgezocht: het was erg gezellig. Om 09:00 uur sloten we weer aan bij de reguliere training. In totaal hebben we 24 kilometer gelopen, een mooie voorbereiding op de wat langere trails die de komende maanden gepland zijn.
Op oudejaarsdag gaat een aantal HoHa-es de Sylvester Marathon in Meersen lopen. Op een rustig tempo wordt dan langs de oever van de Geul naar Epen gelopen vanuit Meersen en dan weer terug. Een fantastische manier om het hardloopjaar af te sluiten.
 
Frank

Gladiators gespot…

Deze maand heb ik 4 trainingen gegeven waarvan eentje een Fartlek training was in het Koningsbos in Valkenburg. De gemiddelde opkomst per training was rond de 20 à 25 lopers. Bijzonder vond ik de eerder al genoemde Fartlek in Valkenburg. Op initiatief van Wim hebben we verschillende rondjes op een plateau in het Koningsbos gerend. Hierbij had elke loper de vrijheid naar eigen inzicht te trainen. Zaterdag 3 december moesten de lopers klokslag half elf terug in Gulpen zijn, omdat Sinterklaas wat beloningen voor het harde trainen in de Zwarte Ruiter had achtergelaten. 
Wist je trouwens dat HoHa renners  deze maand meegedaan hebben aan de Gladiator Run in het Belgische Vossem? Theo Goessens en zijn vriendin Karin Jonkers hebben hierbij de Belgische klei doorspekt met hindernissen doorstaan op de ‘soepele’ afstand van 12 km. 
Uw aller trainer moest hierbij verstek laten gaan, omdat hij beter was in toezeggingen doen dan in zijn agenda kijken….
 
Patrick

Ondek de La-HoHa variant!

Helaas kon ik bij de aftrap van de eerste La-HoHa niet aanwezig zijn. Er waren 4 HoHa’rs: Esther, Theo, Silvia en Jean die aansluitend ook nog de reguliere training hebben gedaan
Elke eerste zaterdag van de maand verzamelen bij de ABN-AMRO te Gulpen om 08:00 uur rennen en om 09:00 aansluiten bij reguliere training.

Frank

Sportieve prestaties elders in Europa

Deze maand heb ik de zaterdag trainingen gegeven. De gemiddelde opkomst per training was door de vakantie wat lager dan normaal, ik ga er van uit dat we over enkele weken weer met de grote groep op stap gaan.
Bijzonder vond ik het idee van Patrick om zijn eigen “revalidatie” te gebruiken om met een aantal atleten een eigen opbouw programma te volgen. Daarom hebben we nu een spontaan ontstane opstapgroep(je). Het is erg leuk om de progressie te zien en vooral het plezier waarmee dit samen gaat.
Wist je trouwens dat HoHa renners deze maand meegedaan hebben aan diverse sportieve zomerse activiteiten: Jean ging op de gewone (!)fiets naar Zuid Frankrijk. Theo en Wim D gingen wandelen in Noorwegen. Frank rende de Mont Ventoux op. Sylvia genoot met haar familie van een huttentocht in de bergen. Sophie fietste met haar man door Nederland.

Esther

Samen met Patrick ‘herstarten’, kom dan snel!

Deze maand heb ik vanwege het herstel na mijn blessure tijdens een drietal trainingen mijn herstelschema samen met drie andere (her)starters gelopen. De gemiddelde opkomst per training was drie personen, maar hier moet bij vermeld worden dat we ons vanwege ons specifieke schema hebben losgemaakt van de overige normaal trainende groep. Bijzonder vond ik dat Tom, onze HoHa-er in spé aardig vorderingen maakt en dat ik hem moet temperen om niet te snel te willen lopen in deze opbouwfase.
Hoewel het heel gezellig is met ons kleine subclubje, wil ik alle herstarters aanmoedigen zich bij ons aan te sluiten om zo ongedwongen weer op te bouwen tot aan de reguliere trainingen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Patrick